Споделете:
Вградени котлони
image-0

Гъвкавост в индукционната технология от Веко

Не се ограничавайте само със стандартни готварски съдове. Гответе в колкото и с какъвто искате размер готварски съдове. Вече можете да поставяте готварските съдове с произволен размер върху гъвкавите индукционни котлони на Веко. Благодарение на увеличената готварска повърхност вече е възможно да използвате различни съдове – от такива с много малък размер, до големи, в зависимост от нуждите си. Колоните IndyFlex+™ и IndyFlex не само осигуряват гъвкавост, но и допринасят за спестяването на енергия чрез нагряване на съдовете, а не на цялата зона.

image-4

Котлони IndyFlex+™ на Веко

Използващите новата технология на Веко IndyFlex+™котлони предлагат гъвкавост за използване на повече пространство върху разширените гъвкави готварски повърхности. 8 независими бобини се управляват от интелигентен дисплей за гъвкаво разделяне и управление на всеки поотделно или свързването им в една единствена зона.

image-7

Контрол за докосване и плъзване на котлоните Веко

Управляваните с докосване и плъзване котлони на Веко имат 19 различни нива за всяка от готварските зони, които могат да бъдат управлявани поотделно с плъзване и докосване*, което позволява да правите настройки в температурата според нуждите си. Таймерът позволява да зададете времето за готвене за всяка от готварските зони поотделно. Нещо повече, при завършване на времето за готвене, котлонът автоматично изключва зоната и се чува звуков сигнал за край на готвенето.

* Функцията за управление чрез докосне и плъзване се предлага при избрани стъклокерамични и индукционни котлони.Stop & Go

Функцията Stop&Go разрешава да изключите всички зони докато работят и да ги включите само с едно докосване със същите настройки.

Ако спешно трябва да напуснете дома си или бебето ви се нуждае от вас, или ако се спрете със стар приятел, можете да използвате функцията Stop & Go като изключите всички готварски зони и когато се върнете в кухнята, можете да продължите готвенето със същите настройки.


Функция за памет

Функцията за памет позволява да запишете всички температура на готвене за всички готварски зони. Благодарение на тази функция можете да съхранявате времената за готвене на предпочитаните си гостби, за да им се наслаждавате всеки път при един и същи вкус.

Функции за безопасност

За да се осигури вашата безопасност котлоните с управление с докосване и плъзване на Веко са оборудвани с функции за безопасност.

Когато зоните за готвене не са достатъчно охладени, за да ги докосвате, индикаторите за остатъчна топлина предупреждават с визуалния знак „Н“ на дисплея.

Системата против препълване автоматично спира захранването, в случай че течност изкипи на контролния панел.

Ако зоната за готвене остане включена за продължителен период от време, котлонът се изключва автоматично.


Функция за предупреждение

Режимът на предупреждение позволява да подгрявате храната с едно докосване.

Защита при избърсване

Функцията за защита при избърсване позволява да блокирате настройките за управление, когато искате да почистите храна от котлона, върху който готвите. Само с едно докосване настройките се блокират за 20 секунди, ако в този период бъде натиснат бутон.


image-28

Технология за индуктивно готвене


image-30

Безопасност, ефективност и чистота

Това е последната и най-ефективна технология за готвене. Индукционните котлони се нагряват, само ако върху стъклокерамичната им повърхност бъде поставен съд, а останалата част се загрява леко.

В индукционните котлони има намотка, която създава магнитно поле. При поставяне на готварски съд в индукционната зона магнитното поле преобразува топлината директно върху готварския съд. Няма пламък и осветени горещи повърхности. Единственият резултат е бързо увеличаване на температурата на храната, която може да се регулира прецизно. Този метод на нагряване осигурява минимални загуби на енергия и максимална скорост.


image-31

Безопасно готвене

Индукционните котлони на Веко са създадени с допълнителни функции за безопасност, които позволяват да готвите с лекота. Няма открити пламъци и по време на готвене се нагрява единствено съда. Ако няма контакт със съда, или ако съдът се остави върху котлона за необичайно дълъг период от време, нагряването се спира автоматично. Интелигентната функция за управление на топлината я ограничава до 300 °C. Ако върху контролния панел има разлив на течност, котлонът се изключва автоматично. Функцията за обезопасяване при малки предмети гарантира, че котлонът няма да се активира от никакъв друг предмет – например лъжичка за чай, която може случайно да се изпусне върху котлона.

image-32

Бързо и лесно почистване

Тъй като стъклокерамичната повърхност не се нагрява, разливите на храна няма да изгорят върху котлона, което прави почистването лесно.

image-34

Ефективно и бързо готвене

Бързото нагряване на индуктивните котлони се разпределя равномерно по целия съд. В сравнение със стандартните котлони индукционните котлони на Веко приготвят храната по-бързо с до 56%, а енергоконсумацията е 43%.


Стъклокерамични котлони: Сензорно управление


image-36

Функции за безопасност

Сензорните стъклокерамични котлони са оборудвани с редица съвременни функции за гарантиране на пълна безопасност.

Индикаторите за остатъчна топлина са лесно видими. Показват, че повърхността на отделните зони за готвене все още не е достатъчно охладена, за да се докосва. Индикаторите се изключват, когато температурата на повърхността падне под 60 °C.

Може да се активира електрическо блокиране за деца, което спира функциите на котлона, така че да предотврати случайно натискане.

Модулът за управление с разпознаване на изкипяване спира котлона автоматично при разлив на храна или вода върху контролния панел.

Функцията за автоматично спиране се активира, когато готварските зони са включени за необичайно дълъг период от време.


image-37

Гъвкавост при избор

Керамичните котлони на Веко са оборудвани с универсални зони за готвене, които предлагат гъвкавостта да избирате между едно, две, три или разширено ниво на готвене според размера на съда. Това означава, че при всяко използване на малки или големи съдове ще използвате необходимото количество топлина. Нещо повече, нагряващите се зони на определени модели запазват храната топла, вкусна и готова за сервиране без риск от прекалено дълго приготвяне.

Лекота при почистване
Гладтака, но устойчива на надраскване стъклена повърхност не само подобрява интериора на кухнята, но и се почиства изключително лесно.image-38

19 различни нива на готвене

Котлоните с управление с докосване и плъзване предлагат 19 различни нива на приготвяне за всяка от готварските зони, като температурата може да се установи поотделно за всяка от зоните с докосване на пръст. Зададеното ниво на приготвяне за всяка от зоните се показва в цифров вид в зоната за управление. Работното пространство върху котлоните се максимизира, благодарение на централното разполагане отпред на сензорната зона за управление. Керамичните котлони на Веко превръщат готвенето в радостно изживяване с различни съвременни функции и включват: таймер и звънец, които позволяват да програмирате продължителността на отделните цикли на готвене за всяка от готварските зони.

След като времето за готвене завърши, се активира аларма.Време Можете да деактивирате алармата чрез докосване на бутон на контролния панел. Функцията за усилване позволява да програмирате всяка от готварските зони да започва работа при максимална мощност. Когато храната започне да кипи, температурата продължава в установен режим до пълното приготвяне.image-39

Интелигентна програма за ястия


Газови котлони

Мощната уок горелка от 5кW приготвя храната бързо и без загуба на хранителна стойност. Топлината се разпределя по-равномерно по дъното на съда, което води до отлична ефективно при готвене за кратки периоди.

Подложки за тигани от ковано желязо

Подложките за съдове от ковано желязо подобряват стилния и професионален изглед на котлона, осигурявайки максимална стабилност, позволяваща ви да използвате домакински съдове с произволни размери без риск от накланяне или приплъзване.

Безопасност

Ако пламъкът се разгори твърде много поради вятър или разливане на течност, устройството за гасене автоматично прекъсва газоподаването, за да предотврати изтичане на газ.

Функция за лесно блокиране с цел безопасност

Функцията за лесно блокиране позволява да работите безопасно като спира всички горелки едновременно. Тази функция може да се използва и като блокировка за деца.

Просто запалване

Интегрираното в котлоните електронно запалване позволява леко и просто запалване на газовите горелки.


image-46
image-47

Котлони Domino

Гамата Domiпo предлага най-приятния пъзел: Изберете най-функционалната комбинация от всички функции с елегантен дизайн. Наслаждавайте се на свободата на избор и нека кухнята ви засияе от добрия ви вкус.