Споделете:
Перални машини
image-1
Отличаващи се с функционален дизайн и интелигентни функции, пералните машини от гамата на Веко са създадени да удовлетворят множество изисквания, като се вписват идеално във всеки дом и всяко пространство..

Цветовото семейство на Beko


image-7

Създадена да бъде подходяща за вашия дом с избор на цветове!

Пералните машини на Веко комбинират интелигентни функции и функционален дизайн. Тези продукти се отличават с опциите за много цветове при предлагане на редица интелигентни решения за подобряване на ежедневието.

Станете част от екологичното бъдеще!


image-22

Енергийна ефективност A+++

Необходимостта да спестявате енергия и ресурси никога не е била по-важна от сега. Пералните машини Веко защитават природата, като акцентират върху непрекъснато развитие и проучване за създаване на устойчиво бъдеще. Екологичната визия на Веко включва перални машини, които спестяват повече от 50% в сравнение с енергиен клас А+++.

Почиства по-добре, консумира по-малко!


image-26

Технологията AquaFusion™

Интелигентите перални машини на Веко позволяват да спестявате препарат за пране, както и енергия и вода. При обикновените перални машини, които нямат система за спестяване на перилни препарати, по време на перилния цикъл се губи значително количество от препарата, без да се използва. Специално разработена, технологията AquaFusion™ в пералните машини на Веко помага да се възползвате максимално от енергията, водата и препарата.

За да предотврати изтичането на препарата в канала, технологията AquaFusion™ запечатва изхода на тръбата до цикъла на изплакване и позволява да се възползвате изцяло от препарата. В резултат, освен че осигурява ефективно почистване и значително по-чисти дрехи, технологията AquaFusion™ спестява 10% от перилния препарат при всяко пране.


Изпиране без алергии, одобрено от Allergy UK!


image-28

Технология Aquawave™

Благодарение на новия барабан, задвижване и дизайн на вратата технологията Aquawave™ на пералните машини Веко осигурява внимателно, но ефективно изпиране на всички облекла, което увеличава тяхната дълготрайност.

Вдъхновена от природата, технологията Aquawave™ на пералните машини Веко стимулира движението на вълните и защитава дрехите от износване. Цялостният вътрешен дизайн на пералната машина позволява нежни, но ефективни и мощни вълни.

Специално създадената шарка на барабана внимателно изтласква прането от барабана, подобно на вълна. По този начин дрехите се движат плавно в барабана. Пречките и формата на вълната също допринасят за нежната грижа за вашето пране. И накрая, извивката на стъклото на вратата помага за по-добър смесителен ефект, позволявайки прането да се движи по-лесно. По този начин се намаляват нуждите от енергия.


Изпиране без алергии, одобрено от Allergy UK!


image-30

BabyProtect+TM

Известно е, че 12% от всички бебета са алергични. Специално разработената програма BabyProtect+ е насочена да предложи антиалергично пране при хора с чувствителна кожа и бебета. Можете до получите максимални резултати с помощта на допълнителни движения на барабана и чувствителен температурен контрол. Температурата се поддържа непрекъснато на определено ниво в целия цикъл на изпиране.

Допълнителният цикъл на изплакване осигурява перфектни резултати, което е особено важно за вас и вашето бебе. Тази програма е създадена за алергени, които могат да се открият в ежедневието, например прахови акари, алергии към кучета и котки, полени, живи акари, бактерии и гъбички. Нещо повече, програмата може да отстрани всички видове косми. Програмата BabyProtect+ предлага 99,9% хигиена и антиалергичен ефект според тестовете на Allergy UK. Перфектна за страдащи от алергии бебета.


Технологични решения при грижи за прането

По-малко шум, повече комфорт!

image-32

Silent Tech

Почувствайте превъзходството на дизайна и тишината при работа на технологията Silent Tech на Веко. Специално разработената странична стена по технологията silent tech намалява вибрациите. Заедно със специалните програми, двигателят и допълнителната изолация на изключително тихата технология за пране улесняват избора.

Пералните машини на Веко внасят спокойствие в дома с ниво на шум по време на работа от 65dBA, което е 7 пъти* по-тихо в сравнение с обикновените перални машини.

*Сравнението е направено при използване на пералната машина на Beko WMD78120.


image-34

Увеличете експлоатационния живот на пералната машина.


Двигател по технология без четки

Диапазонът перални машини за 8 kg пране на BEKO използват технология на двигател без четки.
Безчетковите двигатели предлагат следните предимства:
• Удължен експлоатационен живот на двигателя
•Увеличено съотношение на механично действие
• По-добри характеристики за скорост и въртящ момент
• Уникално, патентовано разпознаване на небалансираното натоварване

Удължаване на експлоатационния живот до 100 пъти


image-38

Нагревател "+Hi-tech

Нагревателният елемент е основен компонент на пералните машини. Новият нагревателен елемент на пералните Веко се характеризира с перфектна технология за покритие от никел, което води до 50% по-малка грапавост на повърхностите и осигурява отлична защита срещу корозия. Освен това намалява натрупването на котлен камък с 40%. Нагревателят Hi–tech има удължен експлоатационен живот до 100 пъти в сравнение със стандартните нагревателни елементи.

Това означава, че е малко вероятно нагревателният елемент да се повреди по време на експлоатационния живот на пералната машина.

Намаляването на натрупването на котлен камък по нагревателя с 40% означава, че се елиминира времето и енергията, използвана за загряване при формиран дебел слой от котлен камък. Добре функциониращ нагревател означава енергоспестяване. Например консумация от 75% в процеса на нагряване.


image-39

Програма Aqua 40’40°

Програмата Aqua 40’40° представлява бърз и ефективен перилен цикъл, който предлага почистване на леко замърсени дрехи при 40°C само за 40 минути.

image-41

Грижи за модата

Създадена за деликатни и модни облекла, направени от материали като вискоза или изкуствена коприна. Програмата предлага допълнително внимателно възбуждане, за да можете да изперете дрехите добре, без да ги повреждате.

image-42

BabyProtect

С комбинираните си цикли на интензивно пране и изплакване тази програма осигурява отлични резултати. Създадена е специално за облекла, изискващи специални грижи, като бебешки дрешки или облекла на хора, които страдат от алергии или чувствителна кожа.

image-43

Грижи за тъмни дрехи

Време е да спрем да се тревожим за тъмните дрехи в пералните машини. Веко предлага специална програма за тъмно оцветени синтетични или памучни дрехи, която е подходяща за тъмни или цветни облекла с възможност за избледняване. Програмата изпира при ниска температура и ниска скорост на центрофугиране с бавни механични движения и наливане на повече пода в цикъла на изплакване. Програмата за грижи за тъмни дрехи пере при половин натоварване и 30-40 ºC. За тъмното пране се препоръчват течни перилни препарати или шампоан за вълна.

image-44

Ръчно пране

Тази програма позволява безопасно да изперете деликатните тъкани, подходящи за ръчно пране, като коприна или кашмир. Създава особено внимателно перилно действие, така че да се минимизира възбуждането и да се избегне свиването.

Програмата използва по-малко вода и по този начин предотвратява твърде голямото попиване от нишките на тъканта. Това често води до разтягане или промяна на размера на дрехите.


image-45

Програма за вълна

Програмата за вълна изпира деликатно вълнените дрехи. По-добре дори отколкото при ръчно пране. Този специален перилен цикъл с интелигентното си управление осигурява изпиране на вълнените дрехи без повреда. Нещо повече. С оптималното регулиране на количеството на водата тъканите не абсорбират твърде много течност и не се разтягат или променят формата си.

image-46

Програма за вълна

Праховите акари обичат леглата. Живеят в матраци, възглавници и одеяла. В едно легло обикновено има повече от 10 000 прахови акари, които отделят повече от два милиона изпражнения – главна причина за астма и алергии.*Алергиите са една от основните грижи в повечето домакинства. Ето защо пералните машини за 8 и 9 kg на Веко включват специална програма, която да се справи с проблема. Програмата отстранавя прахови акари чрез цялостно просмукване през чаршафите. Големият капацитет на барабана от 8 и 9 kg, както и специалната програма позволяват ефективно цялостно изпиране дори на големи одеяла.

*Източник: Отчет на британската фондация срещу алергиите


image-47

Програма за самопочистване

Този специален цикъл осигурява по-добра хигиена на машината чрез нагряване на водата до 70 ºC. По време на програмата за самопочистване барабанът и тръбата получават автоматично необходимото почистване. Тази програма почиства тръбата докато е празна, за да осигури ненатрупване на остатъци в нея след пране.


image-48

За спестяване на време


image-50

Ежедневно експресно пране

В Веко знаем, колко важно е времето за вас и правим всичко възможно да осигурим най-голяма ефективност на продуктите. Програмата за ежедневно експресно пране е създадена да пере бързо леко замърсено памучно пране без петна, особено дрехи, които са носени само веднъж, като хавлии за баня, калъфи за одеяла, спортно облекло, ежедневни дрехи и др. Можете да заредите пералнята при пълен капацитет и да изперете при 30 ºC само за 38 минути. Програмата освен това позволява пране при всички температури между 0-90 ºC

image-51

Супер кратка експресна програма

Тази програма е подходяща за малко количество леко замърсени дрехи без петна, като чорапи, хавлии, чаршафи и тениски, които са използвани само веднъж. Супер кратката експресна програма изпира 2 kg пране при температура 0-30 ºC само за 14 минути.

image-52

Програма за освежаване

Тази бърза 17 минутна програма е подходяща за дрехи, които не са замърсени, но трябва да се освежат, за да се отстранят неприятните миризми.

image-53

Мини програма от 30 минути

Тази специална програма е създадена за леко замърсени дрехи, които се нуждаят от освежаване. След работен ден или вечер навън можете да освежите и парфюмирате дрехите си само за 30 минути при 30 ºC и по този начин да спестите много време и енергия.


За ежедневните нужди


image-55

Макс. 40

Създадена за едновременно пране на синтетични и памучни дрехи при едно пране, тази програма може да пере едновременно синтетика и памук.

image-56

Програма за ризи

Веко разработиха специална програма за удължаване на живота на ризите. Тази специална програма предлага по-малко механични движения, а температурата е установена на 40 ºC, за да се осигури минимизиране на повредите по ризите, за да могат да се носят по-дълго от обикновено.

image-57

Програма за спортни облекла

Веко разработиха програмата за пране на спортни дрехи за онези, които обичат спорта и тренировките. Тази програма пере при 40 °C и се препоръчва за леко замърсения синтетични/памучни спортни дрехи./span>

image-58

Програма за екологично почистване при 20 ºC

Екологична програма, която спестява до 80% енергия в сравнение с програмата при 40 ºC . Тази изключително ефективна програма изпира максимум 3.5 kg леко замърсено пране като използва препарати за изпиране при 20 ºC и спестява време и пари.


image-59

Други опции


image-61

Предпране

Веко предлага широка гама от програми, които могат да бъдат използвани за всякакви нужди. Ако прането е много замърсено, опцията за предпране на Веко може да се използва съвместно с програмата за пране за получаване на по-задоволителен резултат.

image-62

Експресно пране

С помощта на опцията за експресно пране времето за пране може да се намали с 30% до 50% в зависимост от програмата и типа на тъканите. Тази опция може да се използва във всички програми за памук и синтетика.

image-63

Допълнително изплакване

Някои дрехи изискват повече грижи от други. Допълнителното изплакване е подходящо за облекла, които изискват специално внимание. Например бебешки дрехи или облекла, носени от хора с алергии към перилни препарати. Тази функция защитава чувствителната кожа чрез измиване на всички остатъци от препарат.

image-64

Лесно гладене

Цикълът на центрофугиране се разделя на няколко етапа, а движенията на барабана не сбиват прането. Това специално действие защитава прането от намачкване и улеснява гладенето, съкращавайки времето му.


За хора с домашни любимци


image-66

LCD дисплей

LCD дисплеят на пералните машини Веко дава цялата необходима информация за програмата за пране, включително:

 • Избрана температура 
 • Избрана скорост на центрофугиране 
 • Избрана опция 
 • Етапът на който се намира перилния цикъл (Предпране, основно пране, изплакване, прилагане на омекотител или центрофугиране)
 • Дали е активирана блокировка за деца
 • Оставащото време до края на прането
 • Икономична настройка, която да ви информира дали изборът на програма е икономичен по отношение на енергоконсумацията. С простите и лесни за използване бутони за навигация можете лесно да персонализирате програмата за пране чрез регулиране на температурата и скоростта на центрофугиране, а също и да отложите стартирането на програмата до 24 часа с прецизни интервали от 30 минути.

 


  image-67

  Функция за отстраняване на косми от домашни любимци

  Веко разработиха интелигентно решение за любителите на животни с функция за отстраняване на косми от прането по време на перилния цикъл. При избор на тази функция машината добавя цикъл на предпране и изплакване към обикновения цикъл.

  Благодарение на това интелигентно решение на Веко космите от домашни любимци се отстраняват от прането по ефективен начин, решавайки един от основните проблеми на любителите на домашни животни.


  image-72

  Изключително голяма врата

  Някои от пералните машини на Веко имат изключително голям отвор с размер 34 сантиметра. Дори и най-обемното пране – одеяла, чаршафи, хавлии – могат лесно да се заредят през големия отвор.

  image-73

  Отделение за течен перилен препарат

  Това специално отделение е създадено за използване на алтернативни препарати, подходящо е за течни и концентрирани течни препарати и дава възможност за използването им с опция за отложен старт.


  Капацитет


  Максимален капацитет при минимално пространство

  Веко разработиха редица модели, които да удовлетворят специфичните ви нужди, включващи както пространствени, така и енергоспествяващи решения. Много домакинства са изправени пред дилемата на ограниченото пространство, въпреки необходимостта им от големи перални машини, които позволяват да перат одеяла и голямо пране. Ето защо Веко разработиха гама от перални машини, предлагащи максимален капацитет при минимално пространство. Гамата от перални машини на Веко предлага уреди, които могат да изпират до 6 kg пране само при 45 cm дълбочина; машините с дълбочина 50 cm могат да изпират до 7 kg пране; машините с 54 cm дълбочина могат да изпират до 8 kg ; а машините със стандартна дълбочина от 60 позволяват изпиране на 9 kg пране.

  image-76

  9 kg капацитет напиране при стандартни размери

  Благодарение на големия диаметър на барабана от 48cm можете да перете 4 двойни калъфи за легло или 12 кърпи при един цикъл. Ето защо тези перални са идеални за големи семейства, които често перат обемни тъкани и големи пранета. Нещо повече. Машината предлага популярната програма за експресно ежедневно пране, която позволява да изперете 9 kg само за 39 минути. Това води до още по-големи спестявания на време и енергия.

  image-77

  Работа и безопасност


  Електронно управление на небалансираното натоварване

  Тази система гарантира, че прането ще се разпредели правилно по барабана и няма да има вибрации и шум създадени от дисбаланс. Осигурява цялостна стабилност по време на центрофугиране. В случай на неправилно разпределяне на прането машината автоматично регулира скоростта на центрофугиране за оптимална ефективност.

  Автоматично рестартиране

  Веко разработиха специална функция за автоматично рестартиране, която позволява пералната машина да продължи програмата при безопасни условия след спиране на захранването и предлага комфорт в някои области с проблеми в електроснабдяването.


  image-81

  Блокировка за деца

  Опцията за блокиране за предпазване на децата може да се активира, за да предотврати натискане на бутоните на машината от малките пръстчета. Активирането на опцията с блокировка за деца предотвратява промените в избраната програма.

  Защита срещу преливане

  Сензорът за ниво на водата измерва вариациите от правилното ниво на водата в барабана и автоматично стартират източване при надхвърляне на нивото.

  Пералня със сушилня


  Технология с директен въздух

  Уникална по енерго и водоконсумация в своя клас.
  Пералнята със сушилня на Веко с технология с директен въздух осигурява първокласно сушене без консумация на вода. Стандартните сушилни с центрофуга използват вода, за да кондензират парата в уреда. Този процес води до загуба на топлина и енергия, заедно с използване на голямо количество вода във всеки цикъл.

  Технология с директен въздух предотвратява неефективното използване на енергия чрез директно засмукване на въздух през редния панел над кондензатора. Следователно въздухът се нагрява автоматично по време на извличане. Няма необходимата за кондензиране консумация на вода.


  Wash&Wear™

  От прането до обличането само за един час.
  Без значение дали бързате за среща или непланирано бизнес събитие, има случаи, в които се нуждаете предпочитаните ви дрехи да бъдат чисти и свежи. Технологията AquaDry™ на Веко изпира дрехите и ги приготвя за носене за по-малко от час.* AquaDry™ комбинира 14-минутен цикъл на пране** и 40 минутен цикъл за подсушаване в една машина. Следователно едновременно спестявате много време, енергия и вода.

  Простирането на дрехите навън води до тяхното избледняване и втвърдяване поради директната слънчева светлина и излагането на вятър. Благодарение на технологията AquaDry™ на пералнята със сушилня Веко дрехите запазват цветовете и мекотата си за продължителен период. Нещо повече, спестявате пространство в пералното помещение като използвате само една машина за пране и сушене.

  Одобрена от VDE за пране и сушене в рамките на един час.
  **Одобрена от LGA за постигнати резултати при 14 минутно пране.


  image-88

  AquaDry с BabyProtect+™


  image-90

  Противоалергично пране и сушене в една и съща машина.

  Спретнати и чисти дрехи, дори ако са току що изпрани, не означава, че са освободени от всички алергени. Стандартните цикли на пране и подсушаване обикновено не отстраняват алергените, на които сме изложени в ежедневния живот. Пералните със сушилня на Веко комбинират пране и изсушаване, предлагайки антиалергично почистване. Технологията на Beko AquaDry с BabyProtect+™ осигурява антиалергично почистване, така че да не се безпокоите за алергии, причинени от прахови акари, кучета, котки, полени, живи акари, бактерии или гъбички.

  Насочена да осигури най-доброто антиалергично пране за чувствителна кожа и малки деца, технологията на Веко предлага максимални резултати по отношение на хигиената с помощта на допълнителни движения на барабана и чувствителен температурен контрол. Температурата се поддържа непрекъснато на определено ниво в целия цикъл на изпиране и сушене. И накрая, допълнителният цикъл на изплакване и антиалергичното сушене предоставят прекрасния резултат, получаван при използване на пералните със сушилни Веко. Програмата BabyProtect+™ предлага 99.9% хигиена и антиалергичен ефект според тестовете на Allergy UK.